| | | | |

Yüksek Lisans ve Doktora Tezi Atıf ve Kaynakçası Nasıl Düzenlenir?

Yüksek lisans ve doktora programlarının belki de ders dönemi sonrası en çetin ve zor dönemeci tez aşamasıdır. Nedeni ise zaten dersler verildikten bir tez konusu bulmanın verdiği zorluk ve sonrasındaki yorgunluk sizi erken pes etmenize yol açabiliyorken bir de tezin bitirme sürecine yaklaşmanız sizi strese sürükleyebilmektedir.

Lisansüstü Eğitim Süreleri

Yüksek lisans bildiğiniz gibi maksimum 3 yıl, doktora ise 6 yıldır. Ancak normal süreleri ise yüksek lisans da 2 yıl (4 dönem) doktorada ise 4 yıl (8 dönem) dir. Yüksek lisans da en az 21 doktora da ise en az 24 baz yerlerde 27 kredi alarak ders dönemini tamamlamış olursunuz. Sonrası malum tez dönemi…

Tez Dönemi

Tezinizi yazarken yazı içindeki atıflarınızı ve kaynakçalarınızı nasıl düzenlemeniz gerektiğine dair birkaç anektot paylaşmak istiyoruz.

Tez Kaynakça Atıf Kuralları

  • Öncelikle atıfları APA 6 formatına göre nasıl kullanmanız gerektiğini detaylı şekilde öğrenin. Kaynak olarak önereceğim adres [symple_button url=”https://owl.english.purdue.edu/owl/resource/560/03/” color=”black” size=”default” border_radius=”3px” target=”self” rel=”” icon_left=”” icon_right=””]Tıklayınız[/symple_button]
  • Kaynakçalarınızı eminim sizde herkes gibi scholar.google.com.tr dan alıyorsunuz. Bunda bir sakınca yok ama çoğunlukla bu kaynakçalar eksik ve yanlış olabiliyor. Onun için size önereceğimiz şey Endnote veya mendeley programı kullanmanızolacaktır. Önerilen yazı
  • Endnote için scholar dan ilgili kaynakçanızı indirdikten sonra bunu Endnote programınıza ekleyerek kullanabiliyorsunuz.
  • Endnote programının nasıl kullanaılacağı ile ilgili video için [symple_button url=”https://www.youtube.com/watch?v=Hnbb7ONW9ss” color=”blue” size=”default” border_radius=”3px” target=”self” rel=”” icon_left=”” icon_right=””]tıklayınız[/symple_button]
  • Yukarıda verdiğimiz Endnote nasıl kullanılır videosunu izledikten sonra Endnote programına tezinizde kullandığınız kaynakçaları ekledikten sonra word programında nasıl rahatlıkla kullanabileceğiniz gösterilmiştir.
  • Word programında kaynakçalarınız Endnote eklentisi sayesinde rahatlıkla eklerken dikkat etmeniz gerekn bir nokta daha var. O da ekledğiniz kaynakların eksik yönleri varsa bunları bulup eklemeniz gerekmektedir. Geriye kalan APA formatı vs. hepsini Endnote kendisi yapıyor zaten.
Benzer Yazı  2018-2019 Güz Dönemi Yüksek ve Lisans Doktora İlanları

Hepinize tez yazımında başarı ve kolaylıklar dileriz.

Paylaş

Similar Posts

One Comment

  1. Atıf düzenleme araçlarından Endnote ücretli bir yazılım olduğu için kurumsal lisansı olmayan kullanıcılara ciddi bir yük oluşturacaktır. Ben Zotero’yu ve daha çok da Mendeley’i öneririm. Hatta Mendeley aynı zamanda reader olarak makaleleri altını çizerek ve yorumlar ekleyerek okuma olanağı sağlıyor. Bence en iyisi. Bunun için bloğumda karşılaştırmalı bir rehber de yayınlamıştım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir