Yüksek lisans ve Doktora Tez Savunması Sunum Örneği

ForumKategori: Akademik BilgilerYüksek lisans ve Doktora Tez Savunması Sunum Örneği

Yüksek lisans ve Doktora Tez Savunması Sunum Örneği

Merhaba yüksek lisans ve doktora tez savunmalarında yine adayların en çok zorlandığı ve kafa karışıklığına yol açan durumlardan birisi de tezin nasıl bir sunum tasarımına sahip olması gerektiğidir. Bu yazımızda sizlere sade, basit ve profesyonel sunum örnekleri vereceğiz. Bu sunumlara birkaç basit anahtar kelime ile İnternet’te rahatlıkla erişebilirsiniz. Binlercesi var ve çoğu da oldukça işe yarar ve profesyonel.

Abstract-Leaves-PowerPoint-Template-Preview-01 Abstract-splashes-PowerPoint-Templates-1 Back-to-school-PowerPoint-Templates-3 Concept-blue-word-tree-leadership-marketing-or-business-PowerPoint-Templates-1  Drone-icon-in-black-flat-style-PowerPoint-Templates-1 Education-symbol-bulb-PowerPoint-Templates-1  Water-Colored-Splashes-PowerPoint-Template-Preview-01 Yellow-round-clock-on-gray-background-PowerPoint-Templates-4Speech-bubble-Icon-Vector-PowerPoint-Templates-3

Peki powerpoint temaları işimize yaramaz mı? Elbette yarar. Bakın tez sunumunu hazırlarken bazı önemli sunum tekniklerini göz ardı etmezseniz gerisi tasarıma değil içeriğe bakar. Yani siz olabildiğince yazı-görsel dengesine dikkat edin, slaytları fazla yazıya boğmayın ve zıt (kontrast) renkler kullanmaya dikkat edin -özellikle yazı rengi ve arka plan renk dengesinde- sunum tasarımınız çok da şaşalı olmasa da olur. Sizlere önereceğim birkaç sunum dosyası linkinden önce TÜBİTAK‘ın hazırlamış olduğu “Etkili sunumlar için el kitabı” adlı dosyayı paylaşmak istiyoruz.

Sunum örneklerimiz ise şu şekildedir. İlgili başlıklara tıkladığınız doğrudan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Paylaş