|

2018-2019 Dönemi Fulbright Burs Başvuruları

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından bu yıl önümüzdeki 2018-2019 akademik yılında Amerika’daki üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde öğrenci veya akademisyenlerin kendi alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyenlere, araştırma bursu sağlanacaktır.

Fulbright bursuna başvuru yaptıktan sonra kabul almanız durumunda projenizin durumuna göre en az 3 en fazla 12 aylık bir süreç içinde ABD de araştırma yapmanıza olanak tanınır. Bu sırada burs süresince yaşam giderleriniz, sağlık sigortanız, araştırma giderleri, gidiş ve dönüş giderleriniz burs komisyonu tarafından karşılanmaktadır.

Bursu kabul edilmeniz durumunda en erken 1 Ağustos 2018 ve en geç 1 şubat 2019 da döneme başlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde burstan faydalanamazsınız ve bursun başka döneme devri söz konusu değildir.

Her proje desteğinde olduğu gibi Fulbright bursu ile gidip araştırma yaptıktan sonra ortaya çıkan yayınınızın bir kopyasını Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonuna vermeniz ve bu komisyon desteğiyle bu yayını çıkardığınızı belirtmeniz gerekiyor.

Fulbright Akademik Araştırma Bursu dönüşünde Amerikanın size vermiş olduğu J-1 vizesi kuralı gereği Türkiye’de 2 yıl bulunmanız gerekiyor. Ayrıca bir zorunlu hizmeti bulunmamaktadır.

Aşağıdaki linklerden Fulbright başvurusu ile ilgili gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.

 

 

Paylaş
Benzer Yazı  Yurtdışı Doktora İlanlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir